uppdaterat lördag 31 jul kl 09.34 Driftsstörningar
Jour
Simrishamn
Tomelilla
Vardagar dagtid
0417-77 78 00
0417-77 78 00
Övrig tid
040-676 90 80
040-676 90 85

Bevattningsförbud

Simrishamn
2021-06-14 08:33 -

Från och med 14:e juni råder bevattningsförbud i Simrishamns kommun, med undantag i Simrishamns tätort. Detta innebär att det kommunala dricksvattnet endast ska användas till mat, dryck och personlig hygien. Vi uppmanar kunder i Simrishamns tätort att vara sparsamma med vattnet. Gå in under "vanliga frågor" här på hemsidan för att läsa mer om bevattningsförbud.

Lägre vattentryck i Ravlunda, Vitaby och Havängs sommarby

Simrishamn - Ravlunda, Vitaby och Havängs sommarby

På grund av vattenläckan kommer det vara sämre vattentryck i och kring Ravlunda, Vitaby och Havängs sommarby. Vattentrycket kommer att variera under hela helgen. 


 


Dricksvattnet i Smedstorp

Tomelilla - Smedstorp

Smedstorps vattenverk har genomgått en total ombyggnad med en ny reningsteknik som ska minska mängden nitrat i dricksvattnet. Den nya reningstekniken påverkar även andra kemiska parametrar i vattnet. I Smedstorp finns nu ett så kallat mjukt vatten med en hårdhet runt ungefär 4 tyska grader, dH˚. För att jämföra så låg hårdheten tidigare på 14 dH˚. Förändringen kan märkas genom att det till exempel inte blir lika mycket kalkavlagringar på disk eller i vattenkokare. Mängden diskmedel eller tvättmedel är kopplat till vattnets hårdhet och du behöver därför inte samma mängder nu utan du kan dra ner på både diskmedel och tvättmedel, följ anvisningarna på förpackningarna. Om ni har ett avhärdningsfilter kan inställningarna behöva justeras.

Eventuell vattenläcka i Vitaby, Ravlunda och Havängs sommarby

Simrishamn - Norra delen av kommunen

Österlen VA har sett en ökad förbrukning av vatten i och kring Vitaby, Ravlunda och Havängs sommarby. Vi ber fastighetsägare i området att kontrollera sina VA-anläggningar för eventuell vattenläcka.

Om du hör ett susande ljud kan det vara ett tecken på en vattenläcka.Vattenavstänging på Norreplansgatan i Tomelilla

Tomelilla
2021-08-02 08:00 -

På grund av ett underhållsarbete stänger Österlen VA av vattnet för boende på Norreplansgatan i Tomelilla, på måndag den 2/8, klockan 08.00. Tappa upp vatten för eget bruk innan avstängning. När vattnet åter släpps på, låt det rinna en stund innan användning för att minska luft och missfärgning. Vi beklagar besväret.

Vad är du på jakt efter?

Kundservice

Här hittar du en genväg till vår kundservice. Här tar vi emot både allmänna och specifika frågor om vatten och avlopp i Simrishamn och Tomelilla.

Innan du skickar iväg ditt ärende till oss vill vi tipsa om att kika igenom svaren bland våra vanliga frågor. Om ditt svar inte finns bland vanliga frågor, ska du naturligtvis skicka in din fråga till oss så återkommer vi så snart vi bara kan.

Vill du ringa oss?

Telefon0417-77 78 00

Är ditt ärende akut? Klicka här.

Vill du få SMS när vi behöver stänga av vattnet hos dig? Längst ner på sidan kan du anmäla ditt telefonnummer till oss.

Kundservice

Beskriv vad du vill ha hjälp med:

SMS-tjänst

Tack!

Vi återkommer till dig när vi tagit emot ditt ärende.