uppdaterat fredag 3 feb Driftsstörningar
Jour
Simrishamn
Tomelilla
Vardagar, kl 7-16
0417-77 78 00
0417-77 78 00
Övrig tid
040-676 90 80
040-676 90 85

Vattenavstängning - Onslunda

Tomelilla - Lantmannavägen 54-69 och Pliggaregränd
2023-02-06 07:00 - 2023-02-06 16:00

På grund av ett ledningsarbete på Lantmannavägen stänger vi av vattnet för boende på Lantmannavägen 54-69 och Pliggaregrändden 6/2 kl. 07:00 till 16:00. 

Tappa upp vatten för eget bruk innan avstängning. När vattnet åter släpps på, låt det rinna en stund innan användning för att minska luft och missfärgning. 

Har du inte fått SMS/e-post med information om detta? Anmäl dig då till vår SMS-tjänst där du får information skickad till dig gällande till exempel driftstörningar som berör din fastighet.
https://osterlenva.se/kundservice

Vad är du på jakt efter?

Publicerad onsdag 19 oktober 2022

Vatten från Ystad säkrar dricksvattnet

En ledning på totalt 7,5 km ska koppla samman rörnätet över kommungränsen Ystad-Simrishamn och därmed säkra dricksvattenförsörjningen i de södra delarna av Simrishamns kommun. Projektet drivs i egen regi i samverkan med Ystads kommun.

Arbetet med att komplettera dricksvattenförsörjningen i södra delarna av Simrishamns kommun är påbörjat och enligt plan ska ledningen tas i drift och vattnet kopplas på vintern 2023. En tryggad vattenförsörjning är en förutsättning för att en kommun ska kunna växa och utvecklas.


- När ledningen är tagen i bruk och vattnet inkopplat så kommer vattenförsörjningen i de södra delarna av kommunen att vara tryggad, även under den intensiva turistsäsongen. Det här blir en viktig milstolpe i vårt långsiktiga arbete med att komplettera vattenförsörjningen i Simrishamns kommun med vatten från grannkommuner, säger Anand Andersson, projektsamordnare på Österlen VA.

Halvvägs mellan Simrishamn och Ystad.

Kontaktperson

Anand Andersson, projektsamordnare, 0734-66 78 44

Tidigare i år genomfördes ett liknande arbete mellan Brösarp och Kivik då man drev och byggde i egen regi med mycket bra resultat. Samma koncept kommer att användas i detta projekt, men även i framtiden.


- I Brösarp-Kiviksprojektet hade vi mycket bra framdrift genom hela processen. Med egen personal och maskiner kan vi leverera en hög kvalitet till bra pris för kommunens VA-abonnenter. Som en bonus behåller vi en hög kompetens inom bolaget och kan därmed visa att vi är en VA-aktör att räkna med. Dessutom finns det flera kommande projekt där vårt arbetssätt lämpar sig väl. Projekt som detta är ett bevis på hög politisk ambition och styrka i att samarbeta över kommungränserna, vilket kommer bli allt viktigare i framtiden, säger Anand Andersson.


Milstolpe i långsiktigt arbete

På Simrishamns kommun ser man anslutningen till Ystad som en viktig milstolpe i arbetet med att säkra vattenförsörjningen året runt.


- Det har varit ett mödosamt och långsiktigt arbete som nu ger resultat. Simrishamns kommun jobbar tillsammans med sina grannkommuner för att utveckla och förbättra VA med sikte på ett miljömässigt cirkulärt hållbart VA-system, säger Carl-Göran Svensson, ordförande i samhällsplaneringsnämnden i Simrishamns kommun.


I takt med att ledningsnätet byggs ut och att tillgången till dricksvatten ökar är det viktigt att påminna om att vi fortsatt ska använda det klokt.